Klassieke
KlassiekeDe Salzburger Festspiele, die worden gehouden in Salzburg sinds 1920 elke zomer een van de meest innovatieve culturele festivals in de wereld. Tussen de optredens Hugo wordt traditioneel altijd vertegenwoordigd door Everyman Hofmannsthal op Cathedral Square, zoals concerten van het Wenen en Berliner Philharmoniker. Daarnaast geselecteerde Mozart en Strauss optredens, evenals een divers en hoog kaliber theater, opera en concert programma kamer concerten, recitals, solist concerten en Matinee.
Locaties zijn onder andere Grosses Festspielhaus, Felsenreitschule Pernerinsel, Landestheater Residenzhof, Dom Kollegienkirche, collegiale kerk van de Heiligen Peter en Mozarteum. De algehele artistieke planning van de Salzburger Festspiele in 2015 en 2016 is de verantwoordelijkheid van Sven-Eric Bechtolf. In de winter is ook de Mozart Week vindt plaats, georganiseerd door de Stichting Mozarteum.
Opmerkelijke namen zijn: Bernhard Paumgartner, Franz Schalk, Alfred Roller. Tickets niet voor de hoogtepunten van de Salzburger Festspiele kan natuurlijk worden gevonden in ons.
Alfabetische lijst Chronologische lijst
Igor Levit
Adriana Lecouvreur
Alcina
Arcadi Volodos
Diana Damrau
Gerhaher · Huber
Idomeneo
Jedermann
Luisa Miller
Medee
Mitsuko Achida
Ödipus
Orphee aux Enfers - Orpheus in der Unterwelt
Salome
Simon Boccanegra
Vengerov · Osetinskaya
Wenener Philharmoniker
West Eastern Divan Orchestra
Zoeken
Ticket Highlights: